5-те стъпки към кристално чистa памет

Човешкият ум е вид мускул и трябва да се тренира.

Умствената хигиена е практика, все още нова за голяма част от света. Най-често ние се грижим за физическото си здраве, пренебрегвайки ума и го излагаме на страдание, депресия и влияние на негативността. Но човешкият ум също е мускул и трябва да се тренира, споделят от Сребърни бижута Palladium.

За да направите психиката си стабилна, първо трябва да решите няколко проблема. Изчистването на ума от тривиални неща, които бавно, но сигурно се уравновесяват, е един от ключовите фактори за спокоен, здрав и дълъг живот. Потиснатите психични проблеми обикновено се превръщат в психосоматични и се отразяват неблагоприятно на човешкото тяло. И обратно, чистите и ясни мисли помагат за поддържане на добро здраве.

Ето 5 важни стъпки за поддържане на кристално чистото съзнание.

  1. Научете се да приемате за даденост неща, които не зависят от вас

По правило приемането на нещата за даденост има относително отрицателна конотация. Въпреки това, способността да затворите очите си за тривиални проблеми, които нямате време да разрешите, може да помогне на мозъка ви да се съсредоточи върху по-важни неща и задачи, които изискват вашето пълно внимание.

Досадните негативни мисли няма да ви донесат никаква полза, създавайки каша в главата ви, усложнявайки постигането на целите и водещи до некачествена работа.

Въпреки това, често такива мисли се появяват, независимо дали го искате или не. Най-доброто нещо в този случай е да не им придавате никакво значение. Просто гледайте как те влияят на емоционалното ви състояние и се опитайте да се дистанцирате от тях. Приемете ги за даденост. Осъзнайте, че те не са толкова важни или стресиращи, колкото изглеждат.

Защо? Защото иначе бихте направили нещо с тях. Да настроите ума си да игнорира досадни мисли е напълно възможно. Как? С помощта на практиката.

 

  1. Използвайте положителни мисли

Не се въздържайте от желанието да се насърчавате или успокоявате. Основното нещо – не злоупотребявайте с тази техника, тъй като между чистата причина и лудостта има много тънка линия.

Продължавайки да повтаряте на себе си в трудни моменти „Ще успеете“ и „Всичко не е толкова страшно, колкото изглежда“, по този начин поддържате здрави отношения със собствения си ум, което е най-важната връзка за постигане на психичен баланс.

Просто не пропускайте тази стъпка поради идеята, която ви се струва глупава – скоро подсъзнанието ще се научи да прави това автоматично, увеличавайки уменията си за лечение на ума.

 

  1. Разберете, че оплакванията ви пречат да продължите напред.

Постоянно обвинявайки се за всички онези аморални или откровено „лоши“ неща, които хората са направили или казали, ние по този начин подлагаме психичното си здраве на огромно отрицателно въздействие. Спомените за стари оплаквания водят до ненужни чувства, а също така ви правят отмъстителен човек в очите на другите.

  1. Регистрирайте се за курсове или се заемете с доброволна работа

Нека звучи смешно и глупаво, но ви уверявам, че не е така. Има много отлични курсове, на които можете да се научите да помагате на себе си и на други хора, като по този начин направите живота си по-щастлив. Мислете критично, но не забравяйте да слушате добри съвети от експерти.

Ако курсовете не са за вас, предлагайте услугите си другаде. Например доброволец. Не знаеш истинското щастие, докато не се откажеш от част от себе си, за да можеш поне за миг безкористно да подобриш живота на ближния си.

  1. Приемете себе си такъв, какъвто сте

И това е може би най-важното условие за доброто психично здраве. Научете се да преодолявате своите слабости и това, което не харесвате в себе си. Може да предпочитате къдрава коса, а не права коса, но бъдете сигурни, че някои хора са готови да убиват поради липса на нужда да се сражават с гребен в ръцете си всяка сутрин. Може би бихте предпочели да работите в най-добрите условия, но има хора, които са готови на всичко, за да получат такава работа. Оценявайте себе си и позицията си и веднага ще станете по-щастливи.

Няма смисъл да утежнявате и без това стресиращия модерен живот. Така че защо тогава да станете жертва на допълнителни безполезни мисли? Винаги помнете, че умът управлява материята!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре