5 признака за проблем със здравето при мъжете

Разбира се, има явни симптоми, които са ясни като ден, които казват “Отиди при лекаря!“, но има и много признаци на лошо здраве, които обикновено се пренебрегват, въпреки сериозните заболявания, за които могат да сигнализират, сочи 7kefa.com.

  1. Имате кашлица, която се влошава нощем.

Ако кашлицата ви не зависи от студения сезон, а продължава в три- или четириседмичен диапазон – това може да е знак за нещо по-сериозно. Според Харвардското медицинско училище, често срещан симптом при пациенти с напреднало сърдечно заболяване може да бъде хроничната кашлица, която се влошава нощем, тъй като сте легнали хоризонтално, се натрупват течности в белите дробове.

 

  1. Имате кашлица, комбинирана с киселини.

Учените също казват, че една от основните причини за кашлица е гастроезофагеалната рефлуксна болест. Киселината, която излиза от стомаха, може да раздразни нервите в долния хранопровод, което може да предизвика кашлица. И да се получиследното: Упорита кашлица може да се появи без киселини, поради което много хора не осъзнават, че на първо място се дължи на гастроезофагеалната рефлуксна болест.

  1. Имате дискомфорт в гърдите, когато правите имате физическо усилие

Ако усещате дискомфорт в гърдите, когато тренирате, това може да е знак, че сърцето ви не е толкова здраво, колкото би трябвало да бъде.

„Ако човек изпита дискомфорт в гърдите, който е предизвикан от усилие и изчезва с почивка след няколко минути, той трябва незабавно да потърси лекарска помощ. Това е симптом, който наричаме „ангина“, и той често показва, че има стеснение на артерията, обслужваща сърдечния мускул „, казва кардиолог Барбара Робъртс. По-рядко този симптом може да бъде причинен от стеснен аортен клапан, който насочва кръвта от лявата камера, основната помпена камера на сърцето, в аортата.

Добрата новина е, че „лечението на ангина може да позволи много години на здравословен живот.“

  1. Кожата непрекъснато ви сърби.

Непрекъснато сърбящата кожа не винаги е знак, че трябва да използвате повече овлажнител. Това може да е индикатор за напреднало чернодробно заболяване, казва Кливландската клиника. Един от симптомите на цироза на черния дроб е сърбеж или силен сърбеж на кожата. Ако мислите, че чернодробният проблем може да е отговорен за вашето непрекъснато чесане, насрочете среща с Вашия лекар.

  1. Вашата талия се е разширила.

Разбира се, много мъже пускат корем, докато остаряват. Но ако позволите на талията ви да расте, може да очаквате здравословни проблеми.

 

„Повечето хора знаят, че наднорменото тегло има отрицателно въздействие върху тяхното здраве, но не знаете, че дори ако теглото им е в нормалните граници, коремната (или„ висцерална ”) мазнина може да бъде опасна,“ казва Nate Favini, MD , главно медицинско ръководство в дружество за първична медицинска помощ Напред . „Висцералната мазнина увеличава риска от заболявания като сърдечни заболявания и диабет дори повече от наднорменото тегло.“

 

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре