5 откачени неща, които се оказват полезни за здравето

Научаваме се доста рано, че здравословният живот не е кой знае каква философия. Хранете се добре, спортувайте често, поспивайте добре и ще се оправите, нали? Това може и да е вярно, но бихте могли да станете много по-креативни с това как точно карате тялото си да се чувства добре. Има някои изненадващи изненадващи неща, които правите всеки ден – или бихте могли да правите – и са чудесни за цялостното ви благополучие.

  1. Използване на гимнастически обръч

Може да мислите за гимнаастическия обръч като за играчка, предназначена за деца и състезатели по художествена гимнастика, но това е много добър фитнес инструмент. Според клиниката на Майо, за 30 минути с обръча се изгарят средно 165 калории за жени и 200 за мъже.

  1. Да говориш на себе си

Обществото казва, че да говориш със себе си е странно. Но в действителност това е едно от най-добрите неща, които можете да направите за психичното си здраве. Ако говорим на глас, това ни принуждава да забавим мислите си и да ги обработим по различен начин, защото ние ангажираме езиковите центрове на нашия мозък . Разговаряйки със себе си, ние ставаме по-съзнателни и това създава по-бавен процес на мислене, чувства и действия, вместо да бъдем бомбардирани от нашите мисли.

  1. Да спиш гол

Това, че си поспивате добре, не означава, че имате качествен сън. Регулирането на телесната температура е основен компонент на добрия сън. И така, какъв е най-лесният начин да поддържате температурата в целевия диапазон от 15 до 19 градуса? Минимизирайте количеството дрехи. В края на краищата телесната ви температура се колебае през цялата нощ, а намаляването на количеството дрехи по вас означава, че имате по-добър контрол върху това колебание. Затова се съблечете голи преди да скочите в леглото!

  1. Пиене на кафе преди сън

Да, може да изглежда странно, но ако искате да извлечете най-големите ползи от дрямката, предварително изпийте чаша кафе. Ключът е да го изпиете точно преди да си легнете. Докато спите, кофеинът ще се усвои. След това, когато се събудите, ще бъдете още по-бодри и освежени, отколкото бихте искали иначе.

  1. Мирисане на ябълки и краставици

Разбира се, яденето на ябълки и краставици е полезно за вас, но какво да кажем за аромата им ? Оказва се, че той може да помогне за намаляване на чувството на клаустрофобия. Уханието на зелена ябълка или краставица може да промени възприятието ви за пространство, като на места се усещат по-големи, отколкото всъщност са. Интересното е, че миризмата на дим от барбекю, колкото и вкусна да е, има обратен ефект и кара стаите да се усещят по-малки.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре