5 лесни начина да се погрижите за черния си дроб

Черният дроб е един вид идеална лаборатория за човешкото тяло, способна да изпълнява много функции, като се грижи за здравето на цялото тяло и за доброто ни състояние. Черният дроб премахва старите клетки от тялото, унищожава токсините, насърчава усвояването на липиди, протеини и въглехидрати, пречиства кръвта, а също така запазва важните витамини, необходими за вътрешния ни баланс, каментират от istinskiistorii.com.

  1. Отвара на корен от цикория

От древни времена коренът се използва за прочистване на черния дроб. Основната му функция е да пречисти кръвта и да помогне на черния дроб да оптимизира функциите си.

Цикорията съдейства и за премахване на камъни и борба с жълтеницата. Освен това ще ви отърве от запека и ще облекчи главоболието. Добе е отварата да се приема по време на закуска или след обяд / вечеря.

  1. Артишок

Ако има някакво универсално растение за лечение на черния дроб, тогава това е артишока. Така че, ако страдате например от мастно чернодробно заболяване, не се колебайте и включете артишок в диетата си.

Артишокът ще намали омазняването, за да се възстанови увредената тъкан и по този начин да се предотврати такова страшно заболяване като цироза.

Артишокът може да се консумира варен или дори просто да се пие водата, останала по време на готвене.

Артишокът, както и водата, останала след приготвянето му (бульон), са много ефективни средства за прочистване на черния дроб.

  1. Отвара от мента и глухарче

Черният дроб по своята структура е донякъде подобен на филтър за вода (в аквариум). Тоест, ако в определен момент в него се натрупат твърде много токсини, целият аквариум веднага се изпълва с вредни вещества, а рибите неизбежно се разболяват и дори умират. Така става и с черния дроб. Това може да се предотврати и един от начините е да се приготви отвара от 5 г глухарче и 5 г листа мента. Този инструмент насърчава разграждането на мазнините, стимулира производството на жлъчка, премахва токсините от тялото и улеснява процеса на храносмилане.

  1. Сок от цвекло

Цвеклото е приятна коренова култура с аромат на прясна земя и  има много хранителни вещества полезни за нашия черен дроб. Цвеклото помага за възстановяването на чернодробните клетки, почиства и го укрепва.

Можете лесно да направите вкусен зеленчуков шейк от него и да го пиете 2 или 3 пъти седмично. Вземете една чаша вода, ½  ябълка и цвекло!

  1. Чесън на празен стомах

Само 1 скилидка чесън на гладно и чаша вода ще накарат тялото ни постепенно да свикне да се освобождава от токсините самостоятелно с началото на всеки нов ден.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре