4 мита за мъжете и емоцията

Няколко мита изобилстват около темата за мъжете и емоциите, твърдят от istinskiistorii.com.

  1. Традиционното качество на мъжкия стоицизъм се е развило по произволни, излишни, неизвестни причини.

В действителност, способността да поддържат твърдостта си е била необходима на мъжете да изпълняват своята универсална роля като бойци и защитници – ловци и воини.

  1. Мъжете винаги са били приучвани да проявяват този вид емоционален стоицизъм, за всичко.

Истината тук е, че докато емоционалният контрол наистина се очаква от мъжете в тактически ситуации, в много култури мъжете са свободни да бъдат емоционално изразителни при по-малко сложни ситуации. Стоицизмът е бил стратегически инструмент, маска, която мъжете слагали, когато е било необходимо , и сваляли, когато не е.

  1. Чрез благодеянието на движението за феминизъм, мъжете най- накрая успяха да се отпуснат.

От тази гледна точка мъжете стават все по-изразителни с течение на времето, като освобождаването на мъжката емоция се движи непрекъснато в прогресивна дъга до наши дни. Този възглед обаче е исторически.

Макар че е вярно, че съвременните мъже са по-емоционални от мъжете на 20 -ти век, най-близката ни и по този начин най-забележима точка за сравнение, те в известен смисъл са по-малко освободени от мъжете, които са живели в по-далечни епохи.

  1. Техните чувства са повече ирационални.

Сляп, тъп, инстинктивен. Неща, които просто ни се случват. Когато доверието в емоцията е на ниска точка, емоцията е свързана с ирационалност, и двете се свързват неудържимо с жените, а мъжете се стремят да се разграничат като готиния, пресметлив, логичен пол.

Емоциите сигурност понякога могат да бъдат неразумни (точно както стоическите принципи понякога могат да бъдат правилното средство за управление). Но емоциите, дори и „негативните“ като гняв, също могат да бъдат напълно рационални и дори стратегически. Всъщност ироничното в това, че доверието в емоцията намалява във времена на несигурност, е, че най-добрият начин да се ориентирате в такъв пейзаж е да я приемете, а не да се отдалечавате от нея.

 

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре