Факти, които определено ще ви изненадат

Някои хора обичат да научават нови неща от време на време, но има други, които са абсолютни информационни наркомани, споделят от IstinskiIstorii.com.

Бенджамин Франклин само две години посещава училище

След като прекарва само две години в Латинското училище в Бостън, както и в частна академия, докато е бил малък, Бенджамин Франклин напуска официалното си образование, за да работи в бизнеса със семейството си за изработка на свещи и сапуни, преди да стане чирак в печатницата на брат си.

Въпреки това, Франклин продължава образованието си самостоятелно, като чете книги, есета и статии, до които има достъп. Неговото усърдие не само му помагат да се превърне в почитан писател, политик и изобретател, но и му позволяват да печели почетни степени от Харвард, Йейл, Оксфорд, Колежа на Уилям и Мери и университета в Сейнт Андрюс.

Дали сънувате в черно и бяло зависи от това дали гледате черно-бяла телевизия.

Ако сънищата ви изглеждат черно-бели, има голям шанс да сте пораснали пред черно-бяла телевизия. Според едно проучване от 2008 г., публикувано в списанието Conscious Cognition , повечето хора, родени след 1983 г., казват, че почти никога не сънуват в черно и бяло, докато хората, родени през 1953 г. и по-рано, казват, че сънуват в черно и бяло около една четвърт от времето. Като цяло, 12% от хората мечтаят изцяло в черно и бяло, което кара изследователите да предположат, че „истинските сънища на сивата скала се появяват само при хора с черно-бели медии.“

 

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре