Това се случва с всичките ви липсващи чорапи

Ако ви се струва да имате повече единични чорапи, отколкото съвпадащи чифтове, вие сте на точното място, сочи IstinskiIstorii.com.

Според доклада на Samsung от 2016 г. средно човек губи около 15 чорапи годишно – това са 1.3 чорапи на месец, или 1.264 за цял живот. И все пак, когато липсващите чорапи свършат, е пълна мистерия къде са изчезнали.

„Когато виждам чорапи извън барабана за сушене, това обикновено е резултат от претоварване и това праща чорапите на места, на които не би трябвало да са” . Те са склонни да се въртят в областта на филтъра за власинки, между барабана на сушилнята и шкафа, или в изпускателния канал в задната част на сушилнята.

„Барабанът на сушилнята е цилиндър и има затворен уплътнител на задната част и чувствителен печат на предната част”, обяснява специалист. „Чорапите си проправят път покрай уплътнението и така те излизат.“

Мистерията е решена! Но има и лоши новини: „Няма какво да направите, за да поправите този проблем“ на механично ниво в сравнително нова машина, чиито части са непокътнати. Това е така, защото малките празнини в машината са необходими за поддържане на мобилността на барабана. Въпреки това, можете да накарате професионалист да провери лагерите на вашата машина и да смени уплътненията, ако са износени.

„Но ако не са износени, проблемът е с претоварването“, и за съжаление нищо не може да направите.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре