Телефонът може да бъде полезен и вреден за тялото ви

Днес много разчитаме на нашите смартфони. И поради това те могат да навредят на здравето ни повече отколкото да ни помогнат, споделят от Istinskiistorii.com.

Може да ви пази

Първо, една добра новина. Вашият телефон може да ви направи по-сигурни. Изследване, което анализира спешните повиквания за 11-годишен период, разкри, че са спасени още 137 живота от 100 000 пациенти, когато хората са се обаждали на 911 от мобилен телефон, а не от стационарен.

Той пречи на съня ви

Има и доста притеснения. Гледането на телефона ви точно преди лягане може да наруши съня ви. Късата дължина на вълната, ярката синя светлина, която вашето устройство излъчва, повишава вниманието ви през деня, но през нощта светлината може да потисне производството на мелатонин, който помага да заспите. За да избегнете това, създайте навик да не използвате телефона си поне 30 минути, преди да си легнете.

Пречи ви да се съсредоточите

Когато сте будни, един-единствен бръмчащ сигнал, който сигнализира за ново известие на вашия телефон, може да отслаби способността ви да се съсредоточите върху задача. Превключете телефона си в режим „не безпокой“, за да премахнете разсейването.

Оставете го настрана

Ако оставите телефона си настрана, когато сте сами, може да помогнете да се вдъхновите от творчески идеи. Когато ви е скучно, четири различни области на мозъка ви се активират и работят заедно, за да вмъкнете случайни мисли и да ги комбинирате по уникални начини

Разболява те

Сега американците прекарват повече от пет часа на ден, пишейки и потупвайки екрана и се чувстват зле заради всичко това. „Selfie лакът“ е нараняване, причинено от задържане на лакътя под краен ъгъл, и 85 000 души месечно търсят „палец на текстови съобщения“ и подобни термини в Google.

Мръсни са

Повечето мобилни телефони гъмжат от микроби – десет пъти повече от това, което бихте намерили в повечето тоалетни. Избърсвайте телефона си всеки ден с удобна антибактериална кърпа или микрофибър.

Може да ви помогне с диетата

Това показа, че телефонът може да ви помогне да бъдете по-здрави. В проучване на доброволци с наднормено тегло, онези, които използвали приложение за смартфони, за да запишат приема на храна, били много по-усърдни от тези, които използвали хартиен дневник или уебсайт за отслабване – и загубили почти два пъти повече тегло.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре