Тези 5 факта ще преобърнат вижданията ти за света

Има някои неща за света, които не сме знаели и ще ни учудят, но категорично са се случвали, споделят от istinskiistorii.com.

Хората някога са яли гигантски ленивци

Трудно е да си представим ленивците като нещо различно от невероятно възхитителните, супер бавни същества, които познаваме и обичаме днес. Но в миналото те са били наистина огромни и са били храна за хората, според проучване на наскоро намерени останки, които предполагат, че едно от древните животни е било избито с помощта на човешки инструменти някъде през ледниковия период.

Всеки ден дишаме около 22 000 пъти

Според Lung Foundation Australia средният човек диша около 22 000 пъти всеки ден. Въпреки това жените и децата имат по-висока честота на дишане, което означава, че дишат повече пъти от мъжете.

Миризмата на прясно нарязана трева е сигнал за бедствие

Научно, този удивителен аромат на прясно нарязана трева е като отделянето на ензими в резултат на стрес – подобно на това, когато хората се потят, когато са стресирани. Когато тревата се коси, „растението сигнализира за околната среда чрез излъчването на летливи органични съединения, които се разпознават като опашка за хранене на паразитни оси, за да дойдат в растението, което се яде, и да снасят яйца в насекомото от вредители“.

„А?“ Се счита за универсална дума за хората

На пръв поглед е невъзможно да се владее добре всеки език, използван по целия свят. Оказва се обаче, че може да успеете да преминете с поне една дума (или звук?), Независимо къде се намирате на планетата. Изследванията сочат, че „а?“ е най-близкото нещо, което хората имат до универсалната дума. Въпросният израз се разбира почти на всеки език.

Замърсяването на въздуха сега убива повече хора, отколкото пушенето

Ново проучване, ръководено от Института за химия Макс Планк, което се появи в European Heart Journal, установи, че замърсяването на въздуха сега е причина за почти девет милиона преждевременни смъртни случаи всяка година. Съавторът на проучването професор Томас Мюнзел обясни : „За да се направи това перспективно, това означава, че замърсяването на въздуха причинява повече повече смъртни случаи годишно от тютюнопушенето, което според Световната здравна организация е причина за допълнителни 7,2 милиона смъртни случая през 2015 г.“

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре