Тези митове за чистенето ще ви съсипят деня

Ето какво трябва да спрете да правите, ако искате вашият дом да стане наистина чист.

Белината е най-добра

Въпреки, че повечето хора свързват миризмата на белина с чистота, този мит за почистване просто не е верен. Всъщност, белина изобщо не е за почистване. Дезинфекцира, убива микроби и може да избели петна, но не почиства мръсотията от повърхностите. Така че, ако търсите да избелите ризата си или да изплакнете бактериите от това сурово пиле в мивката, тогава белина е вашето решение. Въпреки това, ако се опитвате да премахнете наслояванията от ваната, ще ви трябва действително почистващ продукт, за предпочитане с текстура, подобна на сода за печене.

Вестникът ще почисти стъклото перфектно

Вероятно сте видели, че баба и дядо използват вестника за почистване на огледала и стъкла и сте се чудили дали това  действително работи. И да, и не. Да, защото вестникът някога е бил изработен от хартия и мастило, които наистина са оставяли огледалата и стъклата без петна. За съжаление, днес вестникът е изработен от напълно различни материали, които всъщност оставят следи по огледалата ви. Препоръчително е да използвате алкохол или почистващ препарат за стъкло с кърпа от микрофибър.

Пера за почистване на прах

Разбира се, те са меки и пухкави, но противно на името им, перата за прах не събират много прах. По-скоро те просто разпространяват праха навсякъде. Вместо тях, за да се отървете от праха, използвайте прахосмукачка с приставка или мека навлажнена кърпа. Повече от 90% от домакинския прах идва от малки парченца кожа и едва видими влакна от тъкани, които се носят от най-малкия въздушен поток и се утаяват на всяка повърхност във вашия дом.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре