Тези домакински продукти вредят повече отколкото да помагат

Много хора харчат стотици, ако не и хиляди всяка година за оборудване за гарантиране на сигурността на домовете си. За съжаление, големи опасности за хората се намират и в самите домове. Много от препаратите, които използваме в къщи са особено вредни и употребата им трябва да е внимателна, коментират от istinskiistorii.com.

Перилни препарати

В действителност, само през първите два месеца на 2018 г. е имало повече от 1194 случая с деца под петгодишна възраст, които влизат в контакт с тези силно концентрирани формули, получавайки респираторен дистрес, стомашно-чревни разстройства и увреждания на очите.

Тефлонови тенджери и тигани

Тези тенджери с незалепващо покритие в кухнята ви могат да улеснят обръщането на вашите омлети, но и могат да ви причинят сериозна вреда в дългосрочен план. Всъщност изследванията, публикувани в Environmental Health Perspectives, сочат, че излагането на PFOA, химикал, използван в готварски съдове с незалепващо покритие, е свързан с рак на яйчниците, бъбреците и простатата, както и с неходжкинов лимфом. Друго проучване дори свързва химикала с бързото напълняване.

Сешуари

Със сигурност сутрин косата ви изглежда много добре след намесата на сешоара, но той не е толкова безопасен, колкото си мислите. Освен че причинява увреждане на косата ви и я прави по-податлива на чупене, сешоарите излагат потребителите на риск от електрически удар, изгаряния и електрически проблеми. По-страшно е все пак, ако падне във вода, като мивка или вана, той представлява реална заплаха от токов удар.

Овлажнители за въздух

Овлажнителите могат да облекчат някои от вашите по-упорити симптоми на настинка и грип, но могат да причинят повече вреда, отколкото полза в дългосрочен план. Изследванията свързват натрупването на минерали в традиционен овлажнител с увреждане на белите дробове, докато огнището на респираторни заболявания в корейска болница било свързано с методите, използвани за почистване на устройствата.

Килими от край до край

Новият килим от край до край в стаята ви може да създава повече проблеми, отколкото ползи. Докато килимите могат да заглушат звуците и да свържат помещенията, много нови килими са източници на летливи органични съединения, които са свързани с всичко – от дразнене на очите до главоболие и гадене.

 

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре