С тези естествени средства ще се отървете от тъмните кръгове под очите

Един от най-често срещаните проблеми, пред които са изправени много от нас, са тъмните кръгове под очите. Заради стреса и липса на сън 6 от 10 души да се борят с този проблем. Ако искате да се отървете от тъмната кожа около очите, можете да използвате пет домашни средства, които дават отличен резултат:

Сок от картофи

Настържете един суров картоф и изстискайте сока му. Натопете памучни тампони в сока, затворете очи и поставете тампоните върху очите си. Те трябва да покриват цялата област с тъмни кръгове под очите ви, както и клепачите. Оставете ги за 10 минути и измийте със студена вода.

Домати

Доматите са отлично средство срещу тъмните кръгове, тъй като те естествено спомагат за премахването им и правят кожата мека и еластична. Използвайте 1 ч.л доматен сок и 1 ч.л. лимонов сок. Нанесете тази смес под очите. Оставете да действа 10 минути и след това измийте с вода. Правете го най-малко два пъти на ден. Всеки ден можете да пиете доматен сок, смесен с лимонов сок и листа от мента, което също ще помогне за изсветляване на тъмните кръгове.

Студени пакетчета чай

Друга проста техника, за да премахнете тъмните кръгове, е използването на студени пакетчета чай. За предпочитане е пакетче от лайка или зелен чай. Накиснете пакетчето, след това охладете, като го поставите в хладилника за известно време. Едва тогава сложете върху очите.

Портокалов сок

Смесете портокалов сок с няколко капки глицерин и нанесете тази смес върху тъмните кръгове. Това не само ще намали тъмните кръгове, но и ще придаде естествен блясък на очите ви.

Краставици

Сложете нарязана краставица в хладилника за 30 минути. Извадете парчетата и ги поставете върху тъмните кръгове. Оставете за 10 минути след това измийте със студена вода. Ще почувствате незабавно освежаване на очите.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре