След като прочетете това, никога повече няма да посягате към кафето на гледенс томах

Ако сте любител на кафето и не можете да си представите деня си без тази ароматна напитка, разберете как и кога да го пиете, за да не навредите на тялото си. Споделят от istinskiistorii.

Много хора предпочитат да започнат сутринта с чаша кафе, вместо да стават рано и да приготвят обилна закуска. Това се оказва не толкова полезно. Работата е там, че кофеинът помага да се увеличи производството на стомашна киселина, която е необходима за храносмилането на храната. И ако пиете кафе на празен стомах, тогава тази киселина ще „изяде“ стените му, като по този начин ще увеличи риска от язви или други проблеми с храносмилателния тракт.

Защо е вредно да се пие кафе на празен стомах

Учените обясняват, че тези, които пият кафе сутрин, за да се ободрят, неизбежно ще страдат допълнително от язва или гастрит. Разтворимото кафе е особено вредно за организма. В натуралното кафе е вредно само гъстото, което съдържа агресивни вещества, които влияят неблагоприятно на храносмилателните органи.

Водещите диетолози твърдят, че кафето не само вреди на стомаха, но и причинява повишено производство на жлъчка, запълвайки дванадесетопръстника и унищожавайки този орган. Освен това кафето стимулира елиминирането на течности от организма, което води до дехидратация и загуба на витамини, необходими за устойчивост на стрес. Също така кафето пречи на усвояването на желязо, калий, калций и цинк, като по този начин причинява непоправима вреда на тялото.

Ако пиете кафе сутрин със захар и мляко, тялото увеличава производството на инсулин, което вреди на панкреаса. Също така, тази напитката при ежедневна употреба на празен стомах може да предизвика безпокойство и депресия.

Японски експерти откриха, че кофеинът пречи на производството на серотонин, така наречения хормон на радостта и повишава нивото на кортизола, хормона на стреса. Това вещество също забавя производството на гама-аминомаслена киселина, която спомага за успокояване на нервната система.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре