Остарели правила в офиса, които са повече смешни, отколкото полезни

В света на офисния етикет може да се почувствате като в минно поле. Някои старомодни правила в офиса трябва да се пренебрегват, за да не се поставяте в неудобно положение.

Обръщение в мейлите с „Уважаеми господине“

Поздравяването на непознат с „ Уважаеми господине ” в писмо или имейл може да се възприеме негативно днес. Добре е да адресирате писмото на тяхно име, така е по-лично.

Не показвате снимки на вашето семейство на бюрото си

Все повече компании започват да осъзнават, че за да засилят задържането на служителите, те трябва първо да опознаят своите работници. В резултат на това правилата, които позволяват малко или никакво пресичане между вашия личен и професионален живот, стават все по-стари. Поставяйки семейна снимка на работното си място или разговорите за семейството сред колегите, може да спомогне за утвърждаване на идеята за работен родител, който има ангажименти след работа.

Изчаквате жената да протегне ръка при среща

Докато това правило някога е било често срещано на работното място преди, сега се смята, че е остаряло в света на етикета. Общото правило е, че домакинът или по-високопоставеният човек трябва да протегне ръка, за да посрещне другата страна. Въпреки това, ако домакинът или високопоставеният човек не протегне ръка веднага след като се срещнете, другата страна трябва да протегне своята, за да не става конфузна ситуация.

Никога не ядете на бюрото си

Разбира се, малко хора се наслаждават на опита да седят до колега, който консумира нещо яко на бюрото им. Но идеята, че никой не трябва да яде на бюрото си, е доста остаряла. Всъщност, според проучване от 2017 г. от групата на Хартман, 52% от анкетираните работници признават, че обикновено обядват сами на бюрата си. В зависимост от вида на работата, която вършите, храненето на работното място е нещо съвсем нормално.

Огледайте се и преценете, имате ли колеги, които все още живеят в миналото.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре