Основателни причини да сме щастливи, че израснахме през 80-те

Всички ние превъзнасяме детските си години, особено ако сме израснали през 80-те години. Но това, което ни прави различни е, че не се опитваме да се преструваме, че нашето детство е нещо, което не е било. Не сме като онези деца от 50-те, които се преструват, че животът е бил само с бухнали поли и млечни шейкове. Добре знаем колко велики бяха 80-те, напомнят от istinskiistorii.com.

Това беше ера с подплънки на раменете и синтезатори и абсолютно нелепи опити за забавление. Въпреки това ни харесваше Това беше най-доброто време да бъдеш дете, въпреки всички моменти, достойни за срам – и може би дори заради тях.

Програмите на MTV бяха диви и непредвидими забавления.

MTV през 80-те години на миналия век се различаваше от основната днешна опция за гледане на музика в YouTube по много фундаментален начин – нямаше как да изберете кои видеоклипове да гледате. Ако искате да видите, да речем, видеоклипа на Принц „ Когато гълъбите плачат “ може да се наложи да прекарате часове, гледайки видеоклипове, които най-малко ви интересуват. Не можем да ви кажем колко пъти сме гледали онзи видеоклип на Род Стюарт „ Infatuation “, само в случай, че следващото нещо се появи страхотно. Това беше важен урок по търпение.

Цялото общество беше детската площадка.

През 80-те единственият начин за общуване с приятели беше лице в лице, в реално време, обикновено на детската площадка. Вместо да зависят от Месинджъра нашите приятели бяха хора, които всъщност познавахме и виждахме ежедневно. Шегувахме се с тях, имахме конфликти с тях създавахме спомени – всички докато стояхме на чист въздух.

Овладяването на кубчето на Рубик беше обща амбиция.

Това няма същата мистика сега, както някога, но през 80-те години опитът да се подреди кубчето на Рубик беше основна цел на всяко дете. Всеки може да подреди една страна. Но за да се подредят всичките шест цвята? Е, това може да означава само, че сте Йода на вашето поколение.

Всички се „научихме“ как да играем брейк-данс.

 

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре