Няма да повярвате какви дисциплини е имало на Олимпиадата

В първите няколко години от историята на Олимпийските игри, Международният Олимпийски Комитет все още няма никаква представа кои да са основните дисциплини. Няма изградена ясна концепция около какво да са фокусирани игрите, какво да дефинира смисъла на целия спектакъл. Минават немалко години, правят се немалко опити с всякакви комбинации и конфигурации, преди да се стигне до това, което познаваме днес.

И разбира се, в процеса хората са виждали доста странни олимпийски спортове, споделят от Scatter.

Някои от тях са били от основните дисциплини, тези които са били в центъра на Олимпиадата – като например дърпането на въже. Да, от 1900 до 1920 година, това е било една от основните и най-гледани случки на Олимпийските игри. Големи и силни мъже се борят да се издърпват достатъчно с въже, пред очите на хиляди зрители.

През игрите от 1900 година в Париж, спортисти от цял свят се състезават в странни Олимпийски спортове като състезания с хвърчила, огнеборство, стрелба с оръдия, дори състезания с гълъби. Влез в играта с Aplay регистрация.

Имало е дори състезания по най-различни изкуства. От 1912 година до 1948 година, към Олимпиадата са се опитвали да добавят и едно такова докосване от културна гледна точка. Комбинацията от култура и фестивал на мазохизма и абсурда определено е интересна. Имало е медали, които са били за победителите в най-различни креативни дисциплини. Вместо да мерят сила и бързина, участниците се състезавали в области като архитектура, литература, рисуване и музика.

Имаме дори двама състезатели, които успяват да вземат медал хем в изкуствата, хем в спорта. Уолтър Уилиамс успява да спечели златните медали по стрелба и скулптура, например. Други победи обаче до ден днешен са засипани с много въпросителни. Например първият златен медал по литература се е озовал в ръцете на основателя на Международния Олимпийски Комитет. Доста странно и нередно, нали? И доста познато по нашите ширини. Направи си Регистрация в Аплей казино, там такива неща не се случват.

В днешно време повечето странни дисциплини са отдавна премахнати от Олимпийските игри. Стигнали сме до някаква златна среда, където имаме обичани и известни спортове, които измерват атлетизма на претендентите. Но е интересно да знаем, че някога Олимпиадата е изглеждала по начин, който не можем да си представим в днешно време. Че там са се случвали състезания по дисциплини, които никой, никога не би си помислил, че съществуват, камоли да са олимпийски спортове.

В момента, в последните няколко години, се обмисля нов начин Олимпиадата да бъде разчупена. Чрез въвеждането на електронните спортове като Олимпийски дисциплини. Дебатът е много сериозен и се върви в тази посока. И ако стане, ще е странно да гледаме Олимпиада по компютърни игри, но ще е много по-нормално от гореспоменатите.

 

 

 

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре