Не експериментирайте с дрехите в офиса

Пола или панталон? Чорапогащи или боси крака? Сандали или обувки с токчета? Това са въпросите, които може да възникнат всяка сутрин, когато избирате работно облекло. И, в зависимост от начина на обличане, който вашата фирма налага, можете да сте в тон с политиката на фирмата или в пълен разрез с него.

Мъжете могат да се придържат към костюм с едно, две или три копчета в наситен, неутрален цвят като черен, сив или тъмно син.

Вратовръзката и другите аксесоари трябва да са скромни по цвят и стил, както и висококачествени. Добре е ризата да е бяла с копчета. Обувките трябва да са затворени и да са в кафяво или черно, в никакъв случай да не са мокасини.

Косата трябва да бъде добре поддържана. Като цяло, късата коса е най-приемлива.

Ноктите трябва да бъдат къси, чисти и полирани.

Дамите да се придържат към костюм с панталон или пола с консервативен неутрален цвят като черен, тъмносин или кафяв. За предпочитане бяла риза с яка. Затворени обувки с ток в неутрален цвят като тъмносиво, черно, сиво или кафяво.

Чорапогащите за предпочитане да са в тъмен цвят. Аксесоарите да са малко на брой и консервативни.

Добре поддържаната коса е задължителна, оформена в сдържана прическа. Полата никога да не е повече от два пръста над коленете. Добре поддържани, неутрално лакирани  нокти, са за предпочитане.

 

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре