Невероятни трикове, които ще ви накарат да се чувствате щастливи

Независимо дали прекарвате време с кучето си или запълвате дома си с растения, тези научно потвърдени начини за подобряване на настроението ви ще ви накарат да се чувствате отново отлично за нула време.

Прекарайте известно време с Вашия домашен любимец

Самото присъствие в домашни любимци ги прави толкова развълнувани, че буквално скачат от радост – и те ви правят също толкова щастливи. Едно проучване от 2009 г. от списанието Hormones and Behavior, наличието на куче за домашен любимец по-специално може да повиши нивата на окситоцин, което ви кара да се чувствате радостни. Плюс това, вероятно е невъзможно да не сте щастливи, когато едно сладко кученце оближе лицето ви.

Прекарайте повече време с позитивни хора

Забелязали ли сте колко по-щастливи се чувствате, след като сте се забавлявали с приятелите си? Има научна причина за това. Проучване от 2008 г., публикувано в British Medical Journal, установи, че щастието е всъщност заразно. Авторите казват, че вашето щастие зависи до голяма степен от хората около вас, така че прекарвайте времето си с хората, които ви карат да се чувствате добре.

Носете червено червило

Не чакайте празниците, за да използвате любимия си нюанс на червено червило. Едно проучване от 2011 г., публикувано в PLOS One, установи, че жените, които носят любим цвят на устните, са по-уверени от тези, които не го правят, което им дава моментален тласък на настроението. Разбира се, това е повърхностно, но ако се чувствате зле и се нуждаете от бърз избор, защо да не го вземете от любимия си гланц?

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре