На какво мирише космосът и още любопитни неща от света

Всеки обича изненадващите и интересни забавни неща, които те карат да поставяш под въпрос света около себе си – да оспориш предположенията и дългогодишните си убеждения и в крайна сметка да докажеш, че в живота си никога не спираш да учиш, споделят IstinskiIstorii.com.

  1. Супермен не винаги лети

В оригиналния комикс Супермен можеше да прескочи високи сгради, но не можеше да лети. Едва през 40-те години на миналия век, когато аниматорите за нов анимационен сериал  решиха, че Супермен може да излети във въздуха. Така супергероят придоби нова сила.

  1. Първият компютър е бил измислен през 40-те години

Днес суперкомпютрите са навсякъде – и те наистина не се нуждаят от много място. Имате Xbox One, позициониран във вашия хол. Това е суперкомпютър. Сигурно имате и хибриден лаптоп- таблет в чантата си? Това също е суперкомпютър. (Да не ни карате да започнем с това нещо в джоба ви…) Но когато суперкомпютрите за първи път се появиха, те се нуждаеха от много, много повече пространство. Просто разгледайте първия в света: Електронният цифров интегратор и компютър (ENIAC).

Първоначално направен в инженерното училище на Университета на Пенсилвания , през 1946 г., ENIAC тежи 60 000 паунда и заема цяла стая, по-голяма от повечето студийни апартаменти (1500 квадратни метра). Малко след строителството, ENIAC е предоставен на военните, където се използва за изчисляване на балистични траектории с плашеща точност.

  1. Космосът мирише като запечен стек

Когато видите кадри на астронавтите, плаващи спокойно в космоса, се чудите сигурно на какво мирише пространството? Е, според някои бивши астронавти, космосът има асен аромат, който се носи около тях, когато се върнат на кораба след космическа разходка. Те го описват като „горещ метал“ или „изгоряла пържола“.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре