Мястото на тези неща не е в кофата за боклук

Всички знаем, че има строги правила за изхвърлянето на битови отпадъци, които се съблюдават, за да не се допуска замърсяване на околната среда. Може би не сте се замисляли, че тези неща нямат място във вашата кофа за боклук, споделят от 7kefa.com.

Неизползвани лекарства

Когато лекарствата не се изхвърлят правилно, те могат да попаднат във водоснабдяването или дори в грешни ръце. В много градове на страната в определени дни от месеца се организира изхвърляне на стари медикаменти, за да не замърсят околната среда.

Ножове

Въпреки че ножът ви може вече да не е добър за вас, поради съображения за безопасност не трябва просто да го поставяте в кофата за боклук. Има много алтернативи.

Единият вариант е да дарите нежеланите си ножове в местна кухня. Но ако сте сигурни, че ножът ви вече не е добър за никого, намерете пункт за изхвърляне на метални отпадъци.

Ако това все още не е опция, можете също така внимателно  да изхвърлите ножа си. Трябва да го увиете във вестник, да го покриете с картон, да го закрепите със скоч и след това да го поставите в кутия и да го запечатате с още скоч. Така няма да се нарани никой.

Счупено стъкло

Когато става въпрос за изхвърляне, за стъклото и ножовете се спазват еднакви правила. Всеки предмет като тези, който би могъл физически да нареже някого, трябва да бъде съхраняван в нещо сигурно, преди да бъде поставен в кошчето. За да изхвърлите счупено стъкло, затворете го в кутия или го увийте в няколко листа вестници и го поставете в боклука си.

Игли

Точно като ножове и стъкло, острата игла никога не трябва да се хвърля свободно в кошчето или да се рециклира. В идеалния случай трябва да получите кошче за опасни материали от кабинета на вашия лекар, където можете да поставите използвани игли и след това да върнете кошчето на лекаря, но това е неудобно. Затова приложете правилата, описани по-горе.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре