Летенето със самолет никак не е безобидно. Ето как влияе на тялото ви

След като се настаните в самолета, не трябва да се притеснявате само за изсушената си кожа, подутяи корем и болезнено пукащите уши, информират от istinskiistorii. Ето какво точно се случва с тялото ви в самолета!

  1. Вашите вкусови рецептори изтръпват.

Не обвинявайте авиокомпанията за тези нелепи ястия по време на полет: Способността ни да възприемаме соленост и сладост спада с цели 30 процента, когато сме във въздуха, показва проучване

  1. Вие се обезводнявате.

Благодарение на ниските нива на влажност в самолета, мъж може да загуби до 8,5 чаши вода, а жената може да загуби до 6,8 чаши при средно 10-часов полет. Дехидратацията може да доведе до подуване на корема, запек и сериозно главоболие, така че не забравяйте да пиете, когато летите!

  1. Рискът от развитие на съсирек се увеличава.

Ако кракът ви започне да се схваща след дълъг полет, не чакайте да го проверите . Това, че сте неподвижни за дълъг период от време, ви излага на риск от развитие на кръвни съсиреци в дълбоките вени на краката. Ако не се лекуват, тези кръвни съсиреци могат да стугнат до белите дробове и да причинят потенциално фатална белодробна емболия. Други симптоми, за които трябва да внимавате, са подуване, болка и зачервена кожа, която е топла на допир.

  1. Кожата ви изсъхва.

Кожата ви е най-щастлива, когато влажността във въздуха е между 40 и 70 процента. В самолет нивата на влажност са около 20 процента – и в резултат кожата ви е по-суха от Сахара.

  1. Лицето ти се надува след полета.

Задържането на вода – известна иначе като подуване – се появява в области от корема. За съжаление, поглъщането на солени храни в съчетание с цялостна липса на движение кара и лицето ви да се раздуе.

  1. Главата ви боли.

Главоболието по време на летене е често срещано явление. Това е така, защото в циркулиращия въздух на самолет има намален кислород – и без адекватно снабдяване с кислород мозъкът не може да функционира правилно. Други неща като дехидратация и седене за дълги периоди от време също могат да допринесат за тези главоболия при пътуване.

 

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре