Косата ви ще бъде божествена, ако спазвате тези прости правила

Когато започнете да миете косата си по правилния начин, косата ви ще стане много по-различна почти веднага. Това никак не е трудно и ако го правите правилно, можете да направите чудеса за косата си. Ето пет правила, които трябва да спазвате, докато миете косата си.

Изберете правилния шампоан

Изберете правилния шампоан за вашия тип коса. Ако не сте сигурни какъв шампоан трябва да купите шампоан, можете да се консултирате със стилист. И вместо да купувате комбиниран шампоан и балсам 2 в 1, купите отделен шампоан и подходящ балсам за трайни и добри резултати.

Намокрете косата си правилно

Една грешка, която много от нас допускат редовно, не правим мокренето на косата правилно. Преди да сложите шампоана, трябва да намокрите косата си под душа в продължение на около 2-3 минути, така че косата ви да е напълно мокра. Това ще помогне за по-доброто усвояване на шампоана.

Нанесете го на правилното място

Когато нанасяте шампоана, фокусирайте се повече върху областта на скалпа, където са корените, а не краищата на косата. И, когато използвате балсам, го нанасяйте върху краищата на косата, а не върху корените. Много е важно да спазвате тази последователност.

Изплакнете правилно

След като сте нанесли шампоана, не го изплаквайте веднага. Нека шампоанът остане върху косата ви поне за 2-3 минути, за да може да подейства правилно. Също така използвайте хладка вода вместо гореща вода. Студената вода ще помогне за запечатване на кутикулите и ще се избегне по-нататъшно увреждане на косъма.

Не мийте косата си всеки ден

Миенето на косата всеки ден може да увреди косъма повече, отколкото предполагате. Опитайте се да ограничите миенето до 3-4 пъти седмично. Ако чувствате, че косата ви е мазна, можете да използвате сух шампоан.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре