Ключът към прекрасната визия според Камерън Диас

Камерън Диас изглежда перфектно, няма спор. Въпреки натоварената й ежедневна програма, тя успява лесно да поддържа формата си. Ето каква е рецептата й.

Събуждам се отпочинала

Първото нещо, което правя, е да си оправя леглото, защото това е един от ритуалите, които за мен означават началото на един прекрасен нов ден. След като си измия зъбите, изпивам литър вода и след това медитирам 20 минути, защото това отпуска тялото и мозъка ми, поставяйки ме в спокойно, енергично състояние.

След това идва време за закуска

Малко протеини, малко въглехидрати и малко мазнини – може би парче препечено авокадо или купа овесена каша. След това правя няколко упражнения. Цялата тази рутина отнема около час и 15 минути от началото до края, а балансът на неговите компоненти – почивка, хранене и движение – е това, което открих, че е перфектната формула, за да ме събуди, развълнувана и подготви за ден напред.

През целия ден се опитвам да осъзная приема на храна и движението си. Как се чувствам е добър показател за това дали съм си дала достатъчно почивка, хранене и активност. Ако съм активна, без да получа достатъчно храна, ще се чувствам изчерпана. Ако ям прекалено много и се движа твърде малко, стомахът ми ще нарани или ще се почувствам бавна и тромава. Ако се движа през целия ден и подхранвам това движение с здравословна храна, енергията ми се съхранява.

Вечерям по-рано, защото не обичам да спя с пълен стомах. Вечерта е време да обърнем този енергиен поток и да започнем да се подготвяме за почивката. Така че избягвам тежки храни преди лягане. Уверявам се, че стаята ми е приятна и тъмна. Нямам никаква електроника в спалнята. Създавам най-доброто място за почивка, което мога да си дам, за да имам енергия за следващия ден. А на сутринта се събуждам и процесът започва отново.

Ако не спя добре, ако ми липсва закуска или ям нещо, което изглежда богато и вкусно в менюто, но се оказва прекалено богато и вкусно, ако пропусна тренировката, защото имам куп срещи, които изглеждат по-спешни в момента – е, аз ощетявам себеб си. Оставяйки тези основни нужди да се разбалансират, ни боли сърцето, мозъка и ускорява стареенето на нашите клетки и органи. Никой ден не е съвършен, но някои дни изглеждат по-добри от другите.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре