Как да предотвратим падането на камъни от бижутата

Бижутата са най-ценните аксесоари. Те могат да разкрасят ползвателя, както и облеклото му. Вашият годежен пръстен с красив камък, гривната и огърлицата, които сте получили като подарък по определен повод. Всички те имат много сантиментално значение за вас. Максималният чар на бижуто идва от поставения в него камък. Те са бляскави, примамливи и крехки, споделят от Palladiumbg.com.

Бижутата, съдържащи скъпоценни и полускъпоценни камъни, могат да бъдат много скъпи, така че ще е много неприятно, когато камъните паднат от бижутата, независимо дали става въпрос за диаманти или полускъпоценни синтетични циркониеви камъни.

Наместване на камъка

В повечето случаи неправилното наместване на камъка е причината да се получи дефекта. Най-незабелязано се изгубват камъните, наредени един до друг голямо количество на едно място.

Когато бижуто попадне при вас, уверете се, че камъните му са закрепени стабилно. Инспектирайте правилно всички краища на леглото на камъка, ако откриете някакво отклонение, занесете бижуто незабавно в бижутерийния магазин.

От значение е къде съхранявате бижутата си.

След като свалите бижутата, повечето дами ги поставят на тоалетката или на място  с други твърди предмети. Те могат сериозно да повредят камъка. Бижутата ви трябва да се съхраняват на чисто и сухо място, като например кутия за бижута или калъф, който е облицован с мек плат. Също така е възможно да се използва обикновена кутия, стига да обгръщате всяко бижу поотделно в мека хартия.

Груба употреба

Носенето на вашия диамантен пръстен при работа в кухнята или градината може да го замърси допълнително. Така увеличавате възможността да загубите пръстена си, докато копаете и готвите.

За да предпазите вашите бижута от повреди в изброените ситуации, свалете ги и ги поставете на сигурно място, докато не приключите с тези задачи.

Бижутата могат да бъдат най-дълготрайната част от вашия гардероб, в зависимост от грижата, която полагате за тях. Ако редовно се грижите и поддържате бижутата, никога няма да имате проблем с падането на камъните.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре