Как да намерим падналия камък от годежния пръстен

Как ще се почувствате, ако поглеждате годежния си пръстен и красивия ви диамант не е там, където трябва да е. Сърцето ви прескача, умът ви започва да работи на бързи обороти и за част от секундата се чудите дали това не е просто лоша шега. Знаем колко ужасна може да бъде загубата на диамант и затова ние от palladiumbg.com споделяме най-добрите си съвети и трикове, за да ви помогнем да го намерите отново.

Ние споделяме някои специфични за диамантите идеи, за да помогнем там, където традиционния съвет не работи.

Флуоресценцията е ваш приятел. Много диаманти ще издадат оцветена луминесценция, когато бъдат поставени под ултравиолетова светлина. Това обикновено е невидимо, но можете да използвате черна светлина в тъмна стая, за да се открои ефекта. Диамант със синя флуоресценция, например, ще показва синьо сияние под черна светлина, което го прави много по-лесно откриваем.

Използвайте ръцете и краката си. Диамантите може да са малки, но те са твърди и остри. Ако имате някаква представа къде може да бъде вашият диамант, можете да потърсите с голи ръце и крака за нещо остро. Този трик е особено ефективен на места с дебел килим, където диамантът може да се скрие във влакната, което прави трудно откриваем.

Няма да скочи там, където мислиш. Ако знаете точно къде сте били, когато диамантът е паднал, може да мислите, че намирането му ще бъде лесно. Но поради техните необичайни форми, диамантите имат навика да отскачат там, където най-малко очаквате. Не ограничавайте търсенето до мястото, където смятате, че диамантът може да е отскочил. Просто работете бавно и методично, без да изключва никакви възможности.

Диамантите са магнити за мазнини. Този факт ги прави трудни за почистване, но също така може да ви помогне да ги намерите, ако изчезнат. Те буквално ще се залепват към мазнините, така че ако загубите диаманта си над мивката, може да не е паднал, както си мислите. Внимателно проверете по канализацията, в случай, че диамантът виси на мястото му.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре