Как губим енергия: 10 фактора на изтичане на енергия

Замисляли ли сте се как губим жизнената си енергия? Усещайки енергиен дефицит, трябва да преразгледаме поведението и отношенията си с другите. Тогава ще бъде възможно да се възстанови балансът на жизнеността, споделят от istinskiistorii.

Явно усещате недостиг на жизнена енергия, дори и да водите здравословен начин на живот и да не се претоварвате? Да се приберете вечер от работа и да имате единственото желание – да легнете? За това има обяснение. Ето специален тест, който ще ви помогне да идентифицирате факторите за изтичане на енергия. Ето списък на причините за загубата на жизненоважна енергия.

Какво „изяжда“ вашия енергиенресурс

  1. Клюки, оплаквания, дискусии

Когато ревностно участвате в празен разговор, обсъждане на нечий живот, клюки, губите енергия. След такова действие субектът, който участва в него, се чувства уморен, изтощен.

Необходимо е да промените токсичните контакти в конструктивни, да насочите разговора в различна посока и да не участвате в такива разговори.

Вместо постоянно да се оплаквате, помислете как можете да решите проблема си.

  1. Участие в ситуации на други хора, негативни събития

Неспособността да защитите личното си пространство от външна намеса, да защитите вътрешния баланс се отразява на емоционалното състояние и се отразява негативно на енергийния ви потенциал. Има погрешно схващане, че като споделяме проблема на някой друг и споделяме страданието, ние проявяваме истинско съчувствие. Но определена болка и несгоди трябва да се понесат от човека. А вие трябва да го избегнете, защото никой не може да помогне.

А какво става с емпатите? Ако сте емпат, препоръчително е да научите как да защитите собственото си духовно пространство. Не си позволявайте буквално да се потопите в мъката на близък човек.

  1. Съсредоточете се върху проблема

Постоянно „превъртате“ конкретна ситуация, помните какво е казано и как е било възможно да реагирате или да действате. Такава дъвка на въображението е гадна. Грешим, когато смятаме, че ако разсъждаваме върху проблема, отговорът със сигурност ще бъде намерен. В действителност такива разсъждения ви потапят още повече в проблема, засилват вината, отнемат силите. Би било по-подходящо да се съсредоточим върху разрешаването на проблема.

  1. Всяка съпротива

Всяко съпротивление отнема голямо количество енергия. Например, трябва да направите нещо сериозно, но наистина не искате. Започвате да се съпротивлявате. В крайна сметка харчите енергия за незначителни действия и най-важното – остава неизпълнено. Съпротивата не е нищо повече от вътрешен конфликт. Вашата същност е против вашето решение. Необходимо е да се разбере защо.

  1. Умствена дейност

Мисловният процес изразходва енергия . Ако този механизъм е неконтролируем, тогава можете да почувствате безпрецедентна умора. В същото време не можете да изпитвате физическа активност и да се изморявате само от игрите на ума.

Трябва да се научите как да поемете контрола над мислите си. Не можем да определим кои мисли ни посещават, но можем да се отнасяме избирателно към тях и да оставим тези, които са полезни, да ни правят по-щастливи, по-продуктивни.

  1. Дългосрочно ограничаване на негативните емоции

Ясно е, че отрицателните емоции не са добри за никого. Затова често сдържаме емоциите си. Външно всичко изглежда тихо. Но емоциите не изчезват без следа. Вътре океанът бълбука, което отнема сила, образува неразположения. Трябва да се научите как да освобождавате емоции, както положителни, така и отрицателни.

  1. Пребиваване в тълпа от хора, особено негативно настроени

Хората могат да почувстват настроението на човек наблизо (особено ако той не е в добро настроение). И когато има много подобни хора, например, на митинг, спортен мач и т.н., тогава този енергиен вихър може да улови човек, ако той не притежава специални техники за енергийна защита. Случва се след като сте в тълпа да е много трудно да възстановите вътрешния си баланс. Изтичането на енергия е придружено от главоболие, общо неразположение.

  1. Общуване с жертви, манипулатори

Има хора, с които е удобно, но има и такива след общуване, с които се констатира  усещане за безсилие. Ако такива хора присъстват във вашата среда, има смисъл да сведете до минимум контакта с тях. Би било хубаво да научите как да управлявате разговора и фино да го преведете в неутрален канал.

  1. Жалби, оплаквания, оплаквания

Обиденият човек мисли само за обидата си. Превъртайки ситуацията отново и отново, той се тревожи, не може да се концентрира върху ежедневните дела, енергийното му ниво намалява. Необходимо е да намерите в себе си ресурсите за прошката на нарушителите, за да премахнете изискванията към другите.

  1. Телевизия, интернет, социални мрежи

Всичко, изброено в този параграф, са истинските крадци и на време, и на енергия, когато се губи чувство за пропорция. Много е писано за това как хората седят в мрежите, безмислено прелиствайки емисия и четейки глупави постове.

Запишете колко време през деня сте прекарали в социалните мрежи, в Интернет. Анализирайте получената цифра.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре