Какво ще кажете за татуировките?

Татуировки или пиърсинг на работното място могат да ви направят лоша услуга на работното място. Добре е всеки един пиърсинг на лицето, освен на дамските уши, да бъде свален когато отиваме на работа, а татуировките могат лесно да бъдат скрити.

Освен ако не работите в извън офиса или по друг начин, посочен от HR, татуировките обикновено трябва да са добре скрити по време на работа в офиса. Изпробвайте някои от тези трикове:

Носете панталони, за да покриете татуировките на краката.

Когато носят поли, жените трябва да избират тъмен непрозрачен чорапогащник, за да покрият татуировките на краката.

Мъжете трябва да носят ризи, които адекватно покриват татуировка по тялото.

Използвайте аксесоари за стратегически скрити татуировки, като например шалове за татуировки на врата или големи часовници, за да скриете малки татуировки на китката.

Когато се съмнявате, разговаряйте предварително с отдел Човешки ресурси. Нека знаят, че имате татуировки и попитайте за тяхната политика за татуировки и пиърсинг, така че да сте напълно наясно какво е и какво не е подходящо.

Трябва да се знае и спазва корпоративния дрес код, макар и само поради това, че вашият офис може да тълкува бизнес облеклото по различен начин от останалите. Винаги е най-добре да сме предпазливи и да се обличаме малко по-официално, отколкото е необходимо. Ако вашата бизнес мантра е „чисто, съобразено и професионално“, е доста трудно да се обърка, независимо от средата, в която работите.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре