Ето 8-те места с най-много микроби в лекарския кабинет

Лесно е да се предположи, че много от хората, посещаващи лекарски кабинет в който и да е ден, са там, защото са болни . И така, не е изненада, че лекарските кабинети са едни от най-замърсените с микроби и вируси места, споделят от istinskiistorii.

И така, ние се консултирахме с лекари и други експерти, за да разберем къде точно са най- мръсните места в кабинета на вашия лекар, така че да можете да ги избегнете, в най-добрия случай е добре старателно да миете ръцете си, след като ги използвате. Ето какво трябва да знаете преди следващото си посещение.

  1. Клипборд

Писалката в клипборда на бюрото на рецепцията е една от най-мръсните вещи в кабинета на вашия лекар. Изследване установи, че писалката е дом на близо 8 милиона бактерии.

Опитайте се да си спомните да вземете собствена писалка, за да попълните документите и ако трябва да вземете назаем от офиса, не забравяйте да си измиете ръцете, когато сте готови.

  1. Стетоскопи

Много от вездесъщите слушалки в медицинските кабинети са често покрити с бактерии. Това стандартно медицинско оборудване често се пренебрегва, когато става дума за основни хигиенни нива.

  1. Докторски бели престилки

Въпреки че може да свързваме бялото с чистота, това не е така, когато става въпрос за бялата престилка на вашия лекар.

  1. Чакалнята

Къде се събират болни хора, преди да видят своя лекар? Чакалнята, разбира се! Между местата за сядане и списанията има много места, където да дебнат микроби.

  1. Столове

Столовете както в чакалните, така и в кабинетите за преглед са доста мръсни. Столовете не се дезинфекцират в хода на ежедневната употреба.

  1. Дръжки на врати

С болни хора, които влизат и излизат от лекарския кабинет през целия ден, има вероятност дръжките на вратите да станат доста замърсени. Те са изложени на всички видове ръце, което от своя страна означава всички видове микроби.

  1. Детски играчки

Някои от най-лошите носители на микроби по поеърхността си в лекарския кабинет са играчките в чакалнята – особено плюшените животни.

  1. Въздухът

Качеството на въздуха в затворени помещения не винаги е добър на определени обществени места, включително в лекарските кабинети.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре