Ето това става с вашето тяло, когато правите тренировка с висока интензивност

Мнозина ходят на фитнес с единствената цел да оформят тялото си и да поддържат добра физическа форма. Оказва се, че това не е единственото, споделят от 7kefa.com.

Но какво става вътре в тялото, което прави интензивните упражнения толкова специални?

Вашият мозък отделя добри химикали

Когато тренирате, мозъкът ви се задейства, за да освободи хормони, които са добри и се наричат ​​ендорфини. А ако искате да повишите настроението си, тогава 60 минути интензивно натоварване е по-благоприятно за освобождаване на ендорфини от 60 минути умерено интензивен фитнес.

Капацитетът на мозъка ви за учене и запомняне се увеличава.

Хипокампусът е областта на мозъка, която е отговорна за неща като памет и учене. И макар че може да не се свържете веднага тонизираните мускули с подобряването на паметта си, едно проучване от 2015 г., публикувано в British Journal of Sports Medicine, установи, че когато по-възрастните жени извършват аеробни упражнения във фитнеса два пъти седмично в продължение на шест месеца, размерът на хипокампуса им се увеличава.

Вашата циркулация се подобрява

„Разширяването и свиването на мускулите, което се случва по време на упражнения увеличава циркулацията, позволявайки богата на хранителни вещества кръв да достигне почти всяка част от тялото“, казва специалист. Всъщност един преглед от 2003 г., публикуван в Circulation, стигна до заключението, че редовните тренировки „подобряват капацитета на кръвоносните съдове да се разширяват …в съответствие с по-добра функция на съдовата стена и подобрена способност за осигуряване на кислород за мускулите по време на тренировка.“ Вашата циркулация ще ви помогне да запазите тялото си в оптимално състояние.

Вашата основна температура се повишава.

Когато правите тренировка с висока интензивност, цялата енергия, която проявявате, произвежда топлина в тялото. В резултат на това температурата в сърцето ви ще се повиши. Това има и други ефекти освен обикновеното затопляне. Джейкъб Андрее обяснява в своя блог, че „кръвоносните съдове, които са близо до повърхността, се разширяват, което позволява по-голям кръвен поток, който може да придаде на кожата свеж розов цвят.“ Също така, както вече сте забелязали, тялото ви ще реагира на тези повишени вътрешни температури чрез изпотяване.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре